Keuken nieuwbouw

Keuken nieuwbouw? Gaat u in een nieuwbouwhuis wonen en weet u niet wat voor keuken u moet kiezen? Is uw nieuwbouwhuis onderdeel van een project? Dan kan het zijn dat u uit slechts een kleine selectie keukens kan kiezen.

Dit fenomeen staat bekend als “Nieuwbouw keuken”. Welke opstelling of stijl past het beste bij uw huis? Hier vindt u alle informatie en meer over nieuwbouw keukens.

Wilt u meer inspiratie opdoen over de vele verschillende mogelijkheden in keukenland?

Klik hier voor gratis keukenmagazines 2023 >>>

Binnen enkele dagen ontvangt u de keukenbrochures bij u thuis en kunt u thuis genieten van de meest uiteenlopende keukenopstellingen, leest u tips en kunt u ervaringen van kopers die u al voor gingen lezen.

nieuwbouw

Keuken nieuwbouw

U heeft besloten om een nieuwbouw huis te kopen. De woning is of al grotendeels klaar, of moet nog volledig worden gebouwd? Met slechts enkele tekeningen van de woning bent u zich nu gaan oriënteren op de keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden die wij hier met u zullen bespreken.

keuken nieuwbouw


Zelf uw nieuwbouw keuken kiezen

Wanneer u een woning zelf heeft laten bouwen, op een enkele kavel midden in een al bestaande woonwijk, al dan niet buiten een woonwijk, kunt u hoogstwaarschijnlijk uw keuken zelf gaan uitzoeken.

U kunt uw keuken uitzoeken bij een keukenzaak naar keuze. In deze situatie bent u volkomen vrij om zelf uw eigen keuken uit te zoeken of zelf te ontwerpen/laten ontwerpen.

Dit kunt u doen wanneer uw huis volledig af is, zodat u een beter beeld heeft van wat voor keuken bij de stijl van uw huis past. U kunt er ook voor kiezen om alleen met de tekeningen van uw woning naar een keukenshowroom te gaan.

Hier kunt u zich laten adviseren welke keuken het beste past in de keukenruimte. Zo komt u erachter wat de ideale keuken is voor uw keukenruimte.

Keuken nieuwbouw project

Wanneer u een woning heeft gekocht dat onderdeel uitmaakt van een nieuwbouw project, dan bent u meestal niet vrij om volledig uw eigen keuken te kiezen. Het is dan vaak het geval dat u kunt kiezen uit een aantal verschillende keukenontwerpen. U spreekt hier van een keuken nieuwbouw.

De reden dat u niet volledig vrij bent in het uitkiezen van uw keuken, is de oorzaak van een samenwerkingscontract. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het nieuwbouwproject heeft, met een desbetreffende keukenleverancier gespecialiseerd in projectwerk de keukens uitgezocht.

In dit contract staat dan vermeld, dat wanneer nieuwe woningen worden gebouwd, de keukens worden besteld bij de keukenleverancier waar het contract mee is afgesloten.

Meestal wordt dan door de woningbouworganisatie een type keuken uitgekozen die na hun mening het beste past bij de stijl van het nieuwbouwhuis.

In deze situatie bent u alleen vrij om de kleur van de keuken uit te kiezen en eventueel de gewenste keuken(inbouw)apparatuur. U bent beperkt in de keuze voor een keuken bij een keuken nieuwbouw.

U zult met het woningbouw bedrijf moeten overleggen uit welk type keuken u kunt kiezen. Bent u benieuwd?

Op de pagina over nieuwbouw keuken bedrijven kunt u vast kijken welke keukenbedrijven allemaal leveren aan nieuwbouw projecten. Neem ook een kijkje nemen in de collectie van deze bedrijven.

Uw nieuwbouwkeuken meefinancieren?

Het kan voorkomen dat de prijs van de keuken al is meegenomen in de koopsom van uw nieuwbouwwoning. In dit geval kunt u de prijs van het meerwerk geheel of gedeeltelijk meefinancieren.

Bij gedeeltelijk kan het dus betekenen dat u wellicht eigen geld nodig hebt om uw meerwerk te betalen. Dat kan verschillen per geldverstrekker.

Handig! Direct zelf doen: 

Meer inspiratie voor uw nieuwe keuken? Of u nu wel of niet de keuken via de bouwer gaat kopen, ontvang de gratis keukenbrochures bij u thuis, bekijk direct goedkoopste keukens >>> van het moment.

Ook kun je zelf direct vrijblijvend je eigen keuken in 3D ontwerpen:

Klik hier om je keuken snel in 3D te ontwerpen >>>